Your Cart
Voor 12:00 besteld, volgende werkdag in huis. Let op: i.v.m. vertraging bij PostNL kan dit 1 à 2 dagen langer duren.

Dadels kopen

Dadels kopen

Dadels, de vruchten van de dadelpalmen, worden al eeuwenlang gebruikt. Ze zijn van nature heerlijk zoet en vezelrijk. Dadels zijn lekker en gezond. Omdat dadels van nature zeer zoet zijn vinden wij het onnodig om ze extra te zoeten. Bij Royal Ajwa vind je dus alleen natuurlijke dadels zonder toevoegingen.

De verschillende dadel soorten

Dadels heb je in verschillende soorten en elke soort heeft vaak weer een eigen klasse die de

kwaliteit van de dadels aanduid. Zo zijn er bijvoorbeeld klasse 1 medjoul dadels en in verschillende maten van medium, large, jumbo. Daarnaast onderscheiden medjoul dadels zich ook in de ‘skin’ het velletje. Hoe droger de dadel hoe losser de skin.

De soorten dadels die wij aanbieden zijn:

  • Ajwa Dadels
  • Sukakry Dadels
  • Medjoul Dadels
  • Royal Sukkary Poeder
  • Royal Ajwa & Pit Poeder

Waarom zijn dadels gezond?

Dadels zijn lekker en gezond. Het kan gegeten worden als een gezond tussendoortje of om bij te komen na het sporten. Dadels bevatten voornamelijk simpele koolhydraten (fruitsuikers) waardoor zij snel energie geven. Welke gezonde kenmerken bevatten dadels nog meer?

Vezels en mineralen

Dadels zijn zeer vezelrijk. Vezels stimuleren de darmwerking aanzienlijk en zijn daarom een tip voor degene die ondanks dat ze veel sporten en bewust eten toch problemen hebben met hun darmen.

Ondanks het hoge suikergehalte bevatten dadels ook een noemenswaardige hoeveelheid kalium, magnesium, calcium en fosfor. Je kalium, magnesium en glucose-level aanvullen tijdens langdurige trainingen of het weer op niveau brengen hiervan direct na een training is belangrijk, zoals de meeste ervaren sporters weten. Door gebruik te maken van gedroogde vruchten zoals dadels kan je dit gemakkelijk en snel aanvullen waardoor tevens belangrijke mineralen en andere voedingsstoffen aangevuld worden.

Verse dadels online bestellen?

De lekkerste dadels bestel je eenvoudig online bij Royal Ajwa! Vanaf 99 euro wordt je bestelling gratis bezorgd en heb je het binnen 24 uur thuis geleverd. Kies voor kwaliteit en koop.